Houtworm/Boktor - Lokale ongedierte bestrijding

Houtworm/boktor

Snelle service

Betrouwbare vakmannen

Schoonmaak

Het verschil tussen de houtworm en de boktor

Alle beestjes die in het hout leven vallen onder de verzamelnaam houtworm. De meest bekende houtworm in Nederland is de boktor. Het verschil zit in de schade van het hout(werk). Houtworm doet schade aan tot iets onder het oppervlak. Boktor doet schade aan tot in de kern van het hout.

Vraag een offerte aan

Lokale Ongedierte Bestrijding in Leeuwarden, binnen 24 uur heeft u een doeltreffende en betaalbare oplossing voor uw ongedierte probleem (bijv: Muisbestrijding).
In verband met COVID-19 tijdelijk extra scherp geprijsd, zo helpen wij elkaar deze moeilijke tijd door.
Scherp geprijst

Schade door houtworm

Houtworm kan veel schade veroorzaken. Houten draagconstructies worden verzwakt, vloeren, trappen en stellingen worden onbetrouwbaar door houtworm. Houten meubilair raakt beschadigd en daarmee niet goed te gebruiken of te verkopen. Bestaat uw pand gedeeltelijk uit hout, bevat uw gebouw houten draagconstructies, trappen, balken of vloeren of verkoopt u meubels van hout? Dan is het van belang die regelmatig te laten controleren op houtworm. Voorkom grote schade binnen uw onderneming.

De gevolgen van houtworm

Stel u voor dat vloerplanken, draagconstructies en houten balken (zwaar) beschadigd kunnen raken wanneer ze zijn aangetast door houtworm. De vele gangenstelsels die de houtworm in het hout heeft gevreten kunnen het hout ernstig verzwakken. Daarmee vormt een plaag houtwormen een bedreigen voor uw houtconstructies. Het kan zelfs instorten.

Verkoopt u houten meubels of slaat u deze op? De schade kan enorm groot zijn bij aanwezigheid van houtworm. Een plaag van houtworm is dan vooral ook nadelig voor uw reputatie. 

Houtworm voorkomen

Een regelmatige inspectie op houtworm voorkomen nieuwe infecties en plagen. Door deze regelmatige inspecties voorkomen we dan ook ook bestrijding door giftige bestrijdingsmiddelen. Dat is tenslotte wel het laatste wat u wilt, zeker in de voedingsmiddelenindustrie.

Hoe herkent u houtworm?

Houtwormen zijn geen wormen maar larven van kevers en torren. Deze houtwormen leggen eitjes in het hout en vervolgens komen daar larven uit die zich zullen voeden met uw hout. Zodoende ontstaan er gaten in het hout. Na drie tot vijf jaar komen deze larven uw hout uit en ontpoppen ze zich tot een volwassen kever. Pas dan ziet u de eerste gaatjes verschijnen, een inspectie is dus zeer belangrijk. Ziet u gaatjes van 3 tot 6 mm in uw hout? Dan heeft u gegarandeerd last van houtworm. Vaak ziet u ook wat fijn zaagsel onder het aangevreten hout liggen.

Waar vindt u houtworm?

De normale houtwormkever zit het liefst in hout van naaldbomen en loofbomen. Het zachte hout tussen de kern van de boom en de bast is namelijk zeer aantrekkelijk voor deze houtwormkevers. Grote houtwormkevers kun je voornamelijk vinden in eikenhout of hout van loofbomen. Hoe u een uitgebreide besmetten kunt voorkomen? Tijden laten inspecteren door professionals. Zo voorkomt u grote financiële gevolgen.

boktor afbeelding

Professionele bestrijding van houtworm door echte specialisten

Heeft u last van houtworm? Laat ze effectief en vakkundig bestrijden en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien.

Dagelijks bestrijden wij, Lokale Ongedierte Bestrijding met succes houtworm voor diverse bedrijven door het hele land. Is uw bedrijf gevestigd in een van de 12 provincies? Dan heeft u snel een passende oplossing voor uw probleem. 

 Binnen 24 uur en zonder voorrijkosten. Bel nu direct 085 – 04 82 977 of laat ons u bellen.

Wat klanten zeggen

John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Muizen

Aangevreten producten? Keutels? Muizen gezien?

Muizen

Wij zetten verschillende bestrijdingsmethoden in en zullen u inlichten hoe u muizenlast in het vervolg kan voorkomen
Meer lezen

Houtworm/Boktor

Voorkom schade aan uw houtwerk(en) en laat houtworm/Boktor professioneel verwijderen

Houtworm/boktor

Laat houtworm/Boktor professioneel verwijderen
Meer lezen

Bijen/wespen

Last van een wespen nest? Dan is bestrijding de enige manier. Desondanks wespen en bijen een zeer belangrijke rol hebben in de natuur.

Bijen/wespen

Het verwijderen van nesten is noodzakelijk om verdere overlast/schade te voorkomen
Meer lezen

Mieren

Mieren verspreiden bacteriën en zijn onhygiënisch om in je huis of keuken te hebben

Mieren

Mieren in uw tuin kunnen voor verzakking zorgen
Meer lezen

Ratten

Ratten kunnen grote schade aanbrengen aan uw pand door overal aan te knagen. Ze kunnen bovendien brand veroorzaken door te knagen op elektriciteitsdraden.

Ratten

Heeft u overlast van ratten? Laat ze direct vakkundig bestrijden en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien
Meer lezen

Wespen

Vervelend! Een wespennest… Overlast van een wespennest Bij uw woonhuis of bedrijf? Zo snel mogelijk weghalen is de beste optie.

Wespen

Heeft u een wespennest in de buurt van uw bedrijf of woonhuis? Laat het direct vakkundig bestrijden en voorkom een groot wespennest met alle gevolgen van dien.
Meer lezen

Vlooien

Vlooien veroorzaken tegenwoordig vooral veel overlast. Volwassen vlooien bijten uw huisdieren, kinderen, ouders of uw zelf.

Vlooien

Heeft u overlast van vlooien? Laat ze direct vakkundig bestrijden en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien.
Meer lezen